16 ℃

Zó kwamen Bert (73) en Wilma (71) uit de ellende

Ze hadden letterlijk geen cent meer over. Bert en Wilma Opdebrugh raakten enkele jaren geleden volledig aan de grond. Nu verdienen ze ruim vijfduizend euro per maand. “Dankzij Wilma zijn we er weer bovenop gekomen”, vertelt Bert.

Foto: Mavo / Shutterstock.com

Bert (73) had jarenlang een goedlopende antiekwinkel. Maar door de crisis ging hij in 2010 failliet. “Mijn winkel, inclusief de voorraad, ging naar de schuldeisers”, vertelt hij. “Ik had niets meer. Alleen Wilma was er nog”, vertelt hij.

De jaren daarna moest het stel rondkomen van een bijstandsuitkering, tot Bert een verzoek kreeg van de overbuurman: “Of hij voor zeshonderd euro een keertje met Wilma naar bed mocht. Nou, daar hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!”

Wat begon met een uurtje onder de buurman is intussen uitgegroeid tot een flink bedrijf. “Je wil niet weten hoeveel mannen graag eens een avondje met een oudere vrouw willen doorbrengen. En ik ben nog best fit voor mijn leeftijd, dus waarom niet?”, zegt Wilma (71). “Ik word gemiddeld drie keer per week geboekt. Nou, reken maar uit!”

Terwijl Wilma de klanten bedient zorgt Bert voor de administratie. “Ik regel het vervoer, doe een stukje klantenwerving, dat soort dingen. Ik zorg ervoor dat Wilma’s lichaam zo veel mogelijk opbrengt. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat ik mijn antiekwinkel weer terug heb.”

 
Deel dit artikel: