21 ℃

Zó gaf RTL Twan Huys een trap na

De oplettende kijker heeft het gezien. Televisiezender RTL deelde in de laatste aflevering van RTL Late Night een gemene sneer uit aan kijkcijfersloper Twan Huys.

Foto: YT CC

Maandag was de laatste aflevering van RTL Late Night. Het programma wordt gestopt wegens tegenvallende kijkcijfers. Sinds Twan Huys de presentatie had overgenomen van Humberto Tan liepen kijkers massaal weg bij het programma. In de laatste aflevering zat een subtiele hint verstopt over de staat van het programma. Op de presentatietafel, direct naast Twan Huys, stond een glas doodgeslagen bier.

Mediadeskundige Paul van Geelkerken spreekt van een slimme zet: “De directie van RTL kan Twan Huys natuurlijk niet publiekelijk afvallen. Maar met het glas doodgeslagen bier laat het bedrijf toch weten hoe ze over hem denkt. Het glas doodgeslagen bier symboliseerde op een subtiele manier de staat van het programma”, aldus de mediakenner. “Ik denk dat de directie hem liever gewoon een ram voor z’n harses had gegeven. Maar ja, dat kun je niet maken.”

 
Deel dit artikel: