16 ℃

Zo bespaar je op de opvoeding van je kind

Zo bespaar je op de opvoeding van je kind
Foto: iStockPhoto - Getty Images

PURMEREND - Veel Nederlanders zijn in deze dure tijden op zoek naar manieren om geld te besparen. Helaas worden de kinderen daarbij vaak over het hoofd gezien. Toch zijn juist de kinderen een grote kostenpost in het huishouden. Wesley en Chalana Boolnens uit Purmerend proberen hun zoontje Jaylano (7) zo goedkoop mogelijk op te voeden. 

“Aan voedsel kost Jaylano niet meer dan twee euro per dag”, rekent vader Wesley uit. “In principe krijgt hij alleen friet. Als je de bulkverpakkingen van de Aldi koopt, ben je het goedkoopst uit. Jaylano doet het er prima op en hij vindt het nog lekker ook! Zijn cola is gewoon van het huismerk. Snoep, chips en andere verwennerij vinden wij niet nodig. Daar wordt hij alleen maar dik van.”

“Als Jaylano wordt uitgenodigd voor een kinderfeestje, melden wij hem ziek. Dat scheelt ons al gauw een paar tientjes aan cadeaus”, lacht moeder Chalana. “Zijn eigen verjaardag vieren we ééns in de drie jaar. Dan krijgt hij nieuwe schoenen. Gelukkig werd hij geboren met een klompvoet, waardoor we die ook nog vergoed krijgen.”

Door de slimme opvoeding houdt het gezin veel geld over voor leukere dingen. “In de zomer gaan we vier weken op vakantie. Jaylano blijft dan bij zijn oma. Dat is gratis.”

 
Deel dit artikel: