26 ℃

Zijn concerten van kutbands nog wel veilig?

Na signalen over een mogelijke aanslag werd een concert van de kutband Allah-Las in Rotterdam woensdagavond afgelast. Rotterdam heeft besloten het dreigingsniveau niet te verhogen, maar de schrik zit er bij de liefhebbers van kutmuziek goed in. Is het nog veilig om een concert van een of andere kutband te bezoeken? 

Foto: DW Photos / Shutterstock.com

“We houden overal rekening mee, maar we hebben geen informatie dat een tweede dreiging zou kunnen ontstaan”, zei de Rotterdamse politiechef Frank Paauw tegen RTV Rijnmond. Burgemeester Aboutaleb heeft de Amerikaanse band gevraagd om het concert indien mogelijk in te halen.

Ook terreurdeskundige Fred Wolsmacher ziet geen aanleiding om het dreigingsniveau te verhogen. “Dat de dreigende situatie in Rotterdam ontstond rond een concert van Allah-Las is waarschijnlijk toeval. We hebben geen signalen dat terroristen het specifiek hebben gemunt op kutmuziek”, aldus Wolsmacher. “Zoals bij alle evenementen met veel publiek is het raadzaam om alert te zijn, maar vooralsnog zie ik geen reden om concerten van Kensington, de 3J’s of een andere kutband te mijden. Behalve de muziek zelf, natuurlijk.”

 
Deel dit artikel: