13 ℃

ZIELIG: Zwanenkoppel al na drie jaar uit elkaar

Dat zwanen een levenslange liefdesrelatie aangaan blijkt niet altijd te kloppen. Het beroemde zwanenkoppel, dat jarenlang in de Haagse Hofvijver leefde, gaat uit elkaar. 

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Virgina Gus

Drie jaar lang waren de witte zwanen de publiekslievelingen van de Hofvijver. Hun liefde leek oneindig, maar na drie jaar hebben de zwanen besloten een punt te zetten achter hun relatie.

“Er is geen ruzie of zo, maar het ging gewoon niet meer. Het was op”, vertelt een verdrietige beheerder van de Hofvijver. “Helaas zullen we nooit zeker weten wat de oorzaak is. Ze kunnen immers niet praten. Ik denk dat hun karakters toch teveel van elkaar verschillen. Ja, dan moet je op een gegeven moment besluiten om ieder een eigen kant op te zwemmen.”

Maar volgens buurtbewoner Hans Vlietser is er meer aan de hand. “Laat ik het zo zeggen: het vrouwtje nam het begrip trouw niet al te serieus”, zegt hij. “Ze stond altijd al bekend als ‘die vijverslet’, maar vooral de laatste weken gingen alle remmen los. Dan kun je wel een zwaan zijn, maar dit gedrag is niet goed te praten. Ik begrijp die mannetjeszwaan donders goed. Als ik hem was, had ik die smerige watersnol al veel eerder de vijver uit gestampt.”

 
Deel dit artikel: