29 ℃

ZIELIG: Prinsesjes niet welkom bij Prinsjesdag

Foto: RVD / Wesley de Wit

Een flinke domper voor Alexia, Amalia en Ariane. De prinsesjes zijn niet welkom bij de viering van Prinsjesdag in Den Haag. “De regels zijn erg oneerlijk. Het is heel triest dat uitgerekend kinderen daar de dupe van zijn”, zegt royaltykenner Geert Hofmans.

Vanwege het coronavirus is de viering van Prinsjesdag verplaatst van de Ridderzaal naar de Grote Kerk in Den Haag. Terwijl hun vader en moeder daar feestvieren, moeten Alexia, Amalia en Ariane gewoon naar school. Ze zijn niet uitgenodigd voor Prinsjesdag, omdat ze prinsesjes zijn. Een smerige streek, vindt royaltykenner Hofmans. “Alexia, Amalia en Ariane komen er niet in, terwijl andere prinsessen wél naar binnen mogen. Prinses Laurentien en prinses Margriet bijvoorbeeld, zij zijn er gewoon bij. Leg dat maar eens uit aan kinderen.”

Hofmans stelt voor om het protocol aan te passen: “Prinsjesdag is Prinsjesdag, maar dan moet je wél consequent zijn. Er zouden alleen prinsjes moeten worden toegelaten. Alle wijven moet je buiten houden. Daarmee voorkom je een hoop discussie. En bij twijfel kan er natuurlijk altijd even gevoeld worden.”

 
Deel dit artikel: