19 ℃

Ziekenhuispersoneel dreigt af te haken: supersaai baantje nu corona onder controle is

Foto: Tyler Olson / Shutterstock.com

Nederlandse ziekenhuizen vrezen een leegloop van personeel nu corona steeds meer onder controle lijkt. Voor de meeste werknemers is de toekomst in ziekenhuizen te weinig uitdagend geworden.

Directeur Menno van Bovengaarde van het Beter Best Ziekenhuis in Blankenberg ziet met lede ogen toe hoe steeds meer werknemers van zijn ziekenhuis een andere baan zoeken: “Een jaar lang stond het ziekenhuispersoneel in het midden van de belangstelling door corona. Als je in een ziekenhuis werkte, deed je ertoe. Maar nu corona steeds verder onder controle is, merk je dat het bijzondere er wel af is en personeel op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen.”

Dit geldt ook voor ic-verpleegkundige Hakima Abouch. Zij zegt aan alles te merken dat haar baan minder urgent is: “Ruim een jaar lang stond de druk er flink op. Verloven werden ingetrokken. Bijna dagelijks werd ons gevraagd om over te werken en familie en vrienden waren heel erg betrokken bij ons werk. Maar de laatste weken is daar niets meer van over. Niemand vraagt meer hoe het met mij gaat. Mijn manager wil zelfs dat ik de komende tijd al mijn vakantiedagen van vorig jaar opneem om het er even lekker van te nemen. Op zo’n oersaai en irrelevant baantje zit ik absoluut niet te wachten. Ik denk dat ik een carrièreswitch ga maken naar de telemarketing of zoiets.”

 
Deel dit artikel: