29 ℃

Zelf hardrijders flitsen met BurgerFlits

De politie heeft een app gelanceerd, waarmee gewone automobilisten zelf hardrijders kunnen flitsen. Op die manier kunnen snelheidsovertreders worden bekeurd door andere automobilisten.

BurgerFlitsDe app maakt van elke smartphonecamera een flitscamera. “In feite maakt de politie nu van elke automobilist een hulpagent”, licht politiecommissaris Henk Feldmeijer toe. “Wie wordt ingehaald door een hardrijder, kan hem met de app zelf ‘flitsen’. De foto wordt verzonden naar de server van de politie, die automatisch een bekeuring print.”

De app, genaamd BurgerFlits, is in de afgelopen maanden succesvol getest. “Automobilisten hebben op deze manier al honderden hardrijders kunnen aangeven. Als straks duizenden automobilisten de app gebruiken, is de pakkans voor hardrijders veel groter. Er is altijd wel iemand in de buurt die de hardrijder flitst met BurgerFlits.”

BurgerFlits kan vooralsnog niet handsfree worden bediend. “Maar snelheidsovertredingen zijn natuurlijk ernstiger dan heel even de smartphone vasthouden achter het stuur”, verklaart Feldmeijer. BurgerFlits is gratis te downloaden voor de iPhone en Android.

 
Deel dit artikel: