18 ℃

Zelensky vraagt Nederland om wasmiddel: “Loop al maanden in dezelfde trui”

Zelensky vraagt Nederland om wasmiddel: “Loop al maanden in dezelfde trui”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Fred Duval / Shutterstock.com

De Oekraïense president Zelensky heeft het Nederlandse kabinet gevraagd om wasmiddel voor Oekraïne. “Ik loop al maanden in dezelfde trui en die begint echt een beetje te stinken nu”, aldus Zelensky.

Zelensky is voor een kort bezoek in Nederland. Hij sprak onder meer met leden van de Eerste en de Tweede Kamer. De Oekraïense president excuseerde zich voor zijn nonchalante kleding. “Het is u vast al opgevallen dat ik altijd dezelfde groene legertrui draag, zelfs bij officiële ontmoetingen. Ik heb wel nettere kleding, maar die ligt allemaal in de was”, legde Zelensky uit.

Het is bekend dat Zelensky het liefst kleding uit de dumpwinkel in Kiev draagt. Door de oorlog is in Oekraïne een schaarste aan wasmiddel ontstaan. Vandaar dat Zelensky al sinds begin dit jaar enkel wordt gezien in dezelfde groene floddertrui.

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra beloofde Zelensky een lading wasmiddel en enkele dozen wasverzachter. Ook SGP-leider Kees van der Staaij schoot te hulp. Van der Staaij heeft als enige Kamerlid ongeveer dezelfde maat als Zelensky. Hij bood een van zijn pakken te leen aan, maar dat weigerde de Oekraïense president. “Er zijn grenzen”, lachte Zelensky.

 
Deel dit artikel: