13 ℃

Zelensky over bezoek aan Nederland: “In deze politieke crisis heeft Nederland mijn steun nodig”

Zelensky over bezoek aan Nederland: “In deze politieke crisis heeft Nederland mijn steun nodig”
Foto: Dmytro Larin / Dutchmen Photography / Shutterstock.com

De Oekraïense president Zelensky heeft ondanks de oorlog in eigen land een bezoek gebracht aan Nederland. Hiermee wil hij de Nederlandse bevolking een hart onder de riem steken.

Het bezoek van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is tot op het laatste moment geheim gehouden. Zelensky begrijpt dat maar al te goed: “Het is natuurlijk best gênant dat ik naar Nederland moet afreizen om jullie regering aan te spreken op de bestuurlijke rotzooi die zich de afgelopen jaren in Nederland heeft opgestapeld.”

Zelensky heeft in Oekraïne zijn eigen problemen, maar wil zijn ogen niet sluiten voor de rest van de wereld: “Het feit dat mijn eigen land dagelijks gebombardeerd wordt, wil niet zeggen dat er in andere landen geen problemen zijn. De opeenstapeling van fouten in Nederland is niet langs mij heengegaan. Al jarenlang lees ik in Oekraïense media over Groningen, de toeslagenaffaire, het gebrek aan vertrouwen in de politiek, de aanslagen van de mocro-maffia, etcetera. Daar kan ik me niet voor afsluiten. En dus gebruik ik mijn invloed om de Nederlandse politiek op te roepen om eindelijk eens met oplossingen te komen en hun bevolking te verlossen van onkunde, desinteresse en stompzinnigheid.”

 
Deel dit artikel: