21 ℃

Zelensky op bezoek bij koning: “Heb een paar honderd oude bierglazen cadeau gekregen”

Zelensky op bezoek bij koning: “Heb een paar honderd oude bierglazen cadeau gekregen”
Foto: Bart Maat / RVD / President.gov.ua / Wiki Commons CC BY 4.0

President Zelensky bracht na zijn speech in het Catshuis in Den Haag een bezoek aan koning Willem-Alexander. De koning liet hem niet met lege handen naar Oekraïne vertrekken.

Met twee fikse boodschappentassen vol oude bierglazen liep president Zelensky van Oekraïne vermoeid maar voldaan uit Paleis Huis ten Bosch: “Ik heb een zeer constructief gesprek gehad met koning Willem-Alexander. Nu pas begrijp ik de impact van de bierindustrie in Nederland. En naar ik begrijp heeft de koning in zijn jonge jaren ook een flinke bijdrage geleverd aan deze industrie. Met heel mijn hart wil ik Willem-Alexander dan ook bedanken voor zijn cadeau aan alle Oekraïners. Vol trots zullen wij proosten uit deze verweerde bierglazen.”

Koning Willem-Alexander wilde zijn gift niet groter maken dan hij was: “Uiteraard begrijp ik de tranen in Zelensky’s ogen toen hij zag wat ik namens het koningshuis aan zijn volk aanbood. Deze bierglazen vertegenwoordigen een groot deel van mijn persoonlijke geschiedenis. Maar laten we het ook niet groter maken dan het is. Ik en mijn oude corpsvrienden drinken allang geen bier meer. Wij zijn inmiddels meer van de Château Petrus en Dom Pérignon. Dus onder ons gezegd en gezwegen ben ik blij dat ik van die oude rommel af ben.”

 
Deel dit artikel: