Zeldzaam weersverschijnsel op komst

Foto: Elly Photo / Shutterstock.com

Het KNMI geeft code rood voor aankomend weekend. Dit heeft te maken met een zeer zeldzaam weersverschijnsel dat zich waarschijnlijk vanaf vrijdag voordoet.

Bij weinig bewolking is vanaf de aarde een enorme brandende gasbol te zien. Dit object is drie miljoen keer zo zwaar als de aarde en een miljoen keer zo groot. Op de bol vinden allerlei nucleaire reacties plaats die extreme hitte veroorzaken. In de kern van de bol kan het wel 22 miljoen graden Celsius worden.

Het universum bevat veel van dit soort objecten. De meeste vormen geen gevaar, omdat ze zich ver van de aarde bevinden. Deze zijn ’s nachts slechts lichtende stipjes aan de hemel. De gasbol die aankomend weekend te zien is, bevindt zich relatief dicht bij de aarde. Hierdoor is de hitte van het object duidelijk voelbaar.

Het KNMI adviseert om voorzichtig te zijn. Blootstelling aan de straling van het object kan op termijn een rode huid of zelfs brandwonden veroorzaken. In winkels is een speciale crème verkrijgbaar die dit kan voorkomen.

 
Deel dit artikel: