18 ℃

Zeezeiler Berend Botje toegang tot Amerika ontzegd

Foto: Tyler Olson / Shutterstock.com

De bekende zeezeiler Berend Botje is vandaag in de haven van New York de toegang tot Amerika ontzegd. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Of Botje besmet is met het coronavirus is nog onduidelijk.

In een televisietoespraak kondigde president Trump een inreisverbod aan in verband met het coronavirus. Het lijkt er op dat het verbod ook geldt voor wie per boot de Verenigde Staten probeert te bereiken.

De familie van Botje zegt desgevraagd niet te weten waar Botje zich precies bevindt. Botjes vrouw zegt hierover: “Hij is niet hier, hij is niet daar, ik weet niet waar hij is! Dat hij naar Amerika is, dat zou wel eens kunnen.”

In de gemeente Zuidlaren, een plek waar Botje vaak naar toe voer, is geschokt gereageerd. “Botje is een graag geziene gast in onze gemeente”, aldus burgemeester Marcel Thijsen. “Ook al was de weg recht of krom, altijd kwam Botje weerom. Ik en de rest van Zuidlaren hopen van harte dat Botje alsnog wordt toegelaten in Amerika. Drie maal in de rondte van je hopsa-sa.”

 
Deel dit artikel: