Zeeuwse slager komt met vleesvervangervervanger

Foto: Iakov Filimonov / Shutterstock.com

“Ik had nooit verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. Dit geeft wel aan dat er een grote behoefte bestaat aan lekkere vleesvervangervervangers”, zegt slager Frans Opdeheugt uit Renesse.

Steeds meer consumenten willen bewust minder vleesvervangers eten. Daarom ontwikkelde Opdeheugt smakelijke alternatieven, gemaakt van kip, varken, of rund. Er zit geen plantaardig ingrediënt in, garandeert hij.

In de slagerij is inmiddels een uitgebreid assortiment vleesvervangervervangers te vinden. Zo is er plantvrij gehakt, kipstuckjes van kip en hamburgers gemaakt van puur rundvlees. En de smaak? Die is vrijwel gelijk aan de smaak van échte vleesvervangers.

Slager Opdeheugt hoopt dat consumenten vaker een stukje vleesvervangervervanger op tafel zullen zetten: “Ik wil mensen laten ontdekken dat je ook zonder vleesvervangers een heerlijke maaltijd kunt bereiden. Vleesvervangers kun je heel makkelijk vervangen door een dierlijk alternatief.”

 
Deel dit artikel: