Zeeuwse brandweer vangt deel van storm in grote zakken

Zeeuwse brandweer vangt deel van storm in grote zakken
Foto: Chantal de Bruijne / Maksimov Andrey 1984 / Shutterstock.com

VEERE - Tijdens de storm van donderdag is de brandweer in de gemeente Veere erin geslaagd een deel van de harde wind op te vangen in grote zakken. Volgens hoofdofficier Ferdinand Beer kon de brandweer zo een deel van de stormschade voorkomen. Daarnaast kan de wind op een later moment worden hergebruikt.

“Wind moet je pakken wanneer het in overvloed aanwezig is. Het grote voordeel is dat lucht samengedrukt kan worden en wij hebben de wind weten te comprimeren tot handzame tassen”, aldus Beer.

Volgens de brandweercommandant zijn de mogelijkheden eindeloos: “Zelf heb ik een tasje mee naar huis genomen en ik denk erover na om dat tijdens een warme, windstille zomerdag te benutten. Een collega heeft een paar tassen meegenomen om deze leeg te laten lopen voor zijn windmolens op een windstille dag.”

“Met dat aardgas dacht ook iedereen dat dat vanzelf bleef komen, totdat Poetin de kraan dichtdraaide. De wind komt bij ons vaak vanuit Engeland en je moet er niet aan denken dat ze daar de boel op slot gooien”, denkt hij hardop.

Hoewel Beer dit keer een geweldige uitvinding lijkt te hebben gedaan, zijn zijn aparte technieken soms omstreden. Zo liet hij zijn ploeg vorig jaar preventief een persoon uit de auto knippen voor het geval hij een ongeluk zou krijgen.

 
Deel dit artikel: