21 ℃

BLØF werkt aan album met “begrijpelijke teksten”

De Zeeuwse band BLØF werkt aan een nieuw album met teksten die voor iedereen te begrijpen zijn. Ook overweegt de band een album uit te brengen met Nederlandse vertalingen van hun grootste hits.

paskal-jakobsenDe Zeeuwse band onthulde de plannen tijdens het Zeeuwse festival Concert at Sea. “Een nieuw geluid klinkt straks in oorverdovend blauw gewaad”, aldus frontman Paskal Jakobsen in het AD.

Al sinds de oprichting van BLØF breken fans het hoofd over de betekenis van de songteksten van BLØF. Eerst werd aangenomen dat de teksten waren geschreven in een Middelburgs dialect, maar ook in Zeeland zelf blijkt men geen touw vast te kunnen knopen aan de teksten. Om de fans tegemoet te komen komt er nu een album in gewoon, begrijpelijk Nederlands.

“De zilte lucht zwijgt tot aan de laatste morgen,” aldus BLØF-zanger Paskal Jakobsen. “Het avondrood zal niet rusten tot alle schepen zijn verbrand. Daarom breekt de horizon door de dijken in de lieve lange lust.” Het album zal op 18 mei verschijnen. Een album met vertalingen van de grootste hits van BLØF zal iets langer op zich laten wachten, aangezien de band zelf ook nog niet weet wat de songteksten betekenen.

 
Deel dit artikel: