17 ℃

Zeer, zeer zware windstoten op komst

Weerkundigen waarschuwen voor zware windstoten van wel 100 kilometer per uur. Een stormdepressie trekt zondag over ons land, met grote kans op hinder. Dat meldt weerbureau Weeronline.

regen-storm-parapluDe Telegraaf komt met een heuse stormwaarschuwing. Aan zee kan de wind stormkracht bereiken, met zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur, meldt Weeronline aan de krant.

Vooral in de ochtend kan het flink gaan regenen. In de loop van de middag neemt de regen af, maar dan gaat het juist heel hard waaien. Eerder waarschuwden de deskundigen van Weerplaza al voor stormschade in deze tijd van het jaar. Veel bomen staan nog vol in het blad en vangen daardoor veel wind. De kans is groot dat ze omwaaien.

Volgens weerbureau MeteoScience valt het allemaal wel mee. “Ik vermoed dat De Telegraaf slechts uit is op sensatie. Je moet niet alles geloven wat die krant meldt”, zegt weerkundige Thomas Indra. “Goed, er komt een beetje storm, maar dat hoort nou eenmaal bij de herfst. Er is absoluut geen reden voor paniek. Blijf gewoon binnen, daar ben je redelijk veilig. Wij raden mensen aan om onder het bed te gaan liggen.”

 
Deel dit artikel: