18 ℃

Zeeland naar alarmfase 2

Foto: Marcelino Pozo Ruiz / Shutterstock.com

In delen van de provincie Zeeland geldt vanaf vandaag alarmfase 2. Dat werd zojuist bekendgemaakt via de radio.

Het is niet voor het eerst dat in Zeeland alarmfase 2 van kracht is. Vooral bij de inwoners van Vlissingen komt de maatregel hard aan. “De zoute zee slaakt een diepe, zilte zucht. Alarmfase 2 is hier nauwelijks nog berucht”, aldus een inwoner. “Maar men weet het niet. En zwijgt van wat men hoort en ziet.”

Ook voor de scheepvaart heeft de maatregel ingrijpende gevolgen. Vlissingen is een belangrijke havenstad in de regio. Er ligt nog één schip te wachten, maar de vraag is of de bemanning toestemming krijgt om uit te varen. “Vlissingen ademt zwaar en moedeloos vannacht”, laat de kapitein desgevraagd weten. “De haven is verlaten, want er is nog maar één vracht. Die moet in het donker buitengaats worden gebracht. Gedenk de goede tijden van zuiverheid en kracht.”

Onduidelijk is of de horeca in de stad open kan blijven. Een restauranthouder vreest het ergste: “Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, waar de mensen onbewust zin in mosselfeesten krijgen? En van eten slechts nog zwijgen als ze zat zijn en voldaan?”, vraagt hij zich af. “Maar dat is zoals het gaat, hier aan de kust.”

 
Deel dit artikel: