19 ℃

Zee dreigt Noord-Korea met vergeldingsaanval

De spanningen in de zee lopen hoog op, nu Noord-Korea opnieuw een raket heeft afgevuurd. De intercontinentale ballistische raket landde dinsdagnacht in zee. De schade lijkt mee te vallen, maar de zee is allerminst te spreken over de  lancering.

Foto: YT CC

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un liet in de afgelopen maanden meerdere ballistische raketten lanceren, die allemaal in zee belandden. De laatste raket zou volgens de staatstelevisie een afstand van 6.000 kilometer hebben afgelegd en vervolgens in de Japanse Zee zijn gevallen. De Japanse Zee spreekt van een “gerichte aanval tegen de internationale wateren”.

De zee heeft inmiddels gedreigd met harde maatregelen. Als Noord-Korea doorgaat met het afvuren van raketten op de zee, dan overweegt de Japanse Zee een vergeldingsaanval.

Noord-Korea testte een ballistische raket voor de lange afstand, die volgens het Noord-Koreaanse regime ook de Noordelijke Stille Oceaan zou kunnen bereiken. Onduidelijk is of de aanval tegen een specifieke vissoort was gericht.

 
Deel dit artikel: