13 ℃

Zebra’s vaak tot bloedens toe gepest

Foto: Rostislav Stach / Shutterstock.com

Zebra’s in Afrika zijn nog te vaak het slachtoffer van vergaande pesterijen. Helaas blijft het niet bij een beetje opjagen of grommen. Deze week nog verscheen een schokkend filmpje op Facebook, waarin een zebra tot bloedens toe wordt gepest. 

Dat pestgedrag ook in de dierenwereld voorkomt is al langer bekend. Uit onderzoek blijkt dat het probleem groter is dan tot nu toe werd gedacht. “Vooral hoefdieren zijn regelmatig het mikpunt van pesterijen. De daders komen helaas vaak uit dezelfde kringen. Meestal gaat het om leeuwen, maar ook tijgers hebben de reputatie van echte pestkoppen”, zegt Patty Eastman van de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie Animal Rights Defenders.

Een filmpje op Facebook leidde deze week tot talloze boze reacties. Te zien is hoe een zebra eerst een tijdje door leeuwen wordt gestalkt en vervolgens wordt gebeten. Zelfs als het slachtoffer bloedend op de grond ligt gaan de pestkoppen door.”

Eastman is erg geschrokken van de beelden. “Dit gedrag valt niet goed te praten. Een beetje plagen moet natuurlijk kunnen, maar dit gaat echt veel te ver.”

 
Deel dit artikel: