21 ℃

Zaterdag wéér tropisch

Aan het warme weer lijkt maar geen einde te komen. Zaterdag wordt opnieuw een tropische dag, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 graden.

Foto: Delpixel / Shutterstock.com

Volgens Weeronline beleeft ons land zaterdag de laatste echt hete dag. “Zaterdag wordt het nog één keer volop zomerweer. In het oosten en zuiden stijgt de temperatuur dan naar een tropische 30-31 graden”, aldus Rico Schröder van het Weeronline.

Thomas Indra van weerbureau MeteoScience is minder enthousiast: “Het klopt dat het zaterdag weer bloedheet wordt, maar of dat een reden is voor vrolijkheid? Ik denk het niet. Het wordt namelijk de allerlaatste zomerse dag van dit jaar. Daarna komen de herfstdepressies. Buien leiden zondag het druilweer in dat past bij de herfst. Na zo’n prachtige zomer komt dat hard aan. Juist mensen die toch al niet zo goed in hun vel zitten gaan een zware tijd tegemoet. Voor veel mensen was het mooie weer het enige lichtpuntje in hun verder tamelijk miserabele leven. Als dat wegvalt, wat blijft er dan nog over?”

Na het weekeinde wordt het wisselvallig, met temperaturen tussen 18 en 21 graden.

 
Deel dit artikel: