26 ℃

Zangeres na 22 jaar vrijgesproken van moord op dansvloer

Zangeres na 22 jaar vrijgesproken van moord op dansvloer
Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

LONDEN - Bijna 22 jaar na de spraakmakende moord op de dansvloer is zangeres Sophie Ellis-Bextor (44) alsnog vrijgesproken. Volgens de Britse politie zijn er geen aanwijzingen voor dat het misdrijf daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en dat Ellis-Bextor daarbij betrokken was.

In 2002 beschreef de toen 22-jarige Sophie Ellis-Bextor tot in detail een moord gevolgd door brandstichting in een Engelse discotheek. Omdat Ellis-Bextor de enige was die melding maakte van het misdrijf werd zij zelf als verdachte aangemerkt. Na een langslepend proces werd de zangeres deze week alsnog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De moord op de dansvloer is een van de meest geruchtmakende cold case-moordzaken in het Verenigd Koninkrijk. Op de plaats delict, de dansvloer, werd destijds geen lichaam aangetroffen. Omdat er na 22 jaar nog steeds geen aanwijzingen zijn dat de moord daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, heeft de Britse politie besloten om het onderzoek definitief te sluiten. Ellis-Bextor zal wel een boete moeten betalen voor het doen van een valse melding.

 
Deel dit artikel: