13 ℃

Zanger Lionel Richie geeft toe: “Ik heb nooit gedanst op het plafond”

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Het is misschien wel het grootste schandaal in de showbizzwereld ooit. De tekst van de hit ‘Dancing on the ceiling’ van Lionel Richie bestond voor het grootste deel uit leugens. Dat heeft de zanger zelf toegegeven.

Lionel Richie stond in 1986 hoog in de hitlijsten met ‘Dancing on the ceiling’. Het lied is – zo blijkt nu – gebaseerd op een leugen. “Er was weliswaar een feestje, maar we hebben nooit op het plafond gedanst”, gaf Richie op zijn sterfbed toe.

Natuurkundigen zetten eerder al hun vraagtekens bij het waarheidsgehalte van de beruchte hit. Een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift publiceerde vorige maand nog een zeer kritisch artikel: “Aangenomen dat de dansruimte zich in een normale positie bevindt, is dansen op het plafond simpelweg onmogelijk. Het is strijdig met alle wetten van de zwaartekracht. Richie en zijn gasten zouden onherroepelijk zijn gevallen.”

Het schandaal heeft de reputatie van Lionel Richie flink bezoedeld. Fans zijn diep teleurgesteld. Op de Facebook-pagina van Lionel Richie schrijft iemand: “Jarenlang haalde ik kracht uit ‘Dancing on the ceiling’. Lionel Richie leerde mij dat niets onmogelijk is. Tenminste, dat dacht ik. Nu vraag ik me af waar ik al die jaren in godsnaam naar heb geluisterd.”

 
Deel dit artikel: