29 ℃
Zakgeld:

“Geef je kind nooit meer dan het waard is”

“Geef je kind nooit meer dan het waard is”
Foto: Firma V / Shutterstock.com

Alles is duurder geworden. Door de hoge inflatie is het redelijk dat kinderen iets meer zakgeld krijgen. Maar wat is normaal? Elke maand leggen we een lezersvraag voor aan de deskundige. Vandaag beantwoordt pedagoog Gerard Zilver de vraag van Trea Eykelens, moeder van Sven (12) en Anne (14).

Trea Eykelens: “Mijn zoon krijgt elke maand 20 euro zakgeld. Mijn dochter krijgt maar 5 euro, want ze is een meisje. Toch vinden ze het allebei te weinig. Wat is een redelijk bedrag?”

Gerard Zilver, pedagoog: “Uw dochter krijgt minder zakgeld dan uw zoon. Dat is heel goed. Zo kan ze er alvast aan wennen dat ze later als vrouw minder gaat verdienen dan mannen. De hoogte van hun zakgeld bepaalt u, niet zij. Het gedrag is daarbij bepalend: een lief kind geeft u natuurlijk meer dan een vervelend rotkind. Via het zakgeld kunt u op een sympathieke manier laten zien van wie u het meest houdt. De stelregel luidt: geef een kind nooit meer dan het waard is. Verder zie ik op de foto zie ik dat uw dochter niet zo knap is.”

 
Deel dit artikel: