13 ℃

Zaandammer Xa naar hondenvleesfestival China

Xa Zaonlongzi uit Zaandam is met zijn hondje Freddie onderweg naar het hondenvleesfestival in China. Het culinaire festival begint komende dinsdag. De van oorsprong Chinese Xa is erg blij dat hij er dit jaar bij is.

Xa-Zaonlongzi-op-weg-naar-hondenvleesfestivalHet hondenvleesfestival is in de Chinese provincie Yulin het hoogtepunt van het jaar. “Er wordt gedanst, gedronken en natuurlijk veel hondenvlees gegeten”, vertelt Xa. “Je moet er ooit in je leven een keer geweest zijn.”

Wat Xa precies gaat eten, weet hij nog niet. “Er is van alles te vinden”, zegt hij. “Een soort tapashapjes van chihuahua, pekingeesaté en natuurlijk echte chowchow. Voor de grotere trek is er Deense dog.  Uiteraard zijn er ook gerechten voor mensen die niet van honden houden, zoals kat.”

Zielig voor de honden is het niet, volgens Xa. “We eten in Nederland toch ook dieren? Waarom zou dat voor honden wel zielig zijn en voor varkens niet? Nou?”

Xa vindt het jammer dat Nederland geen hondenvleesfestival heeft. “Ja, je hebt in Nederland wel goede restaurants en zo, maar daar zijn honden meestal niet welkom.”

 
Deel dit artikel: