Zaandam wil ’treitervlogger’ vakantie aanbieden

Zaandamse jongerenwerkers willen treitervlogger Ismail Ilgun een vakantie aanbieden. “We kunnen ons voorstellen dat hij na alle ophef behoefte heeft aan rust”, zegt maatschappelijk werker Miesjel Gurters.

zaandam-moet-hangjongeren-vakantie-aanbiedenVlogger Ismail Ilgun kwam in de afgelopen dagen vaak negatief in het nieuws. Samen met zijn vriendengroep zorgde hij voor onrust in de Zaandamse wijk Poelenburg. De hangjongeren zouden omwonenden intimideren en overlast veroorzaken. De problemen in de wijk zorgden voor veel ophef in de media.

“Er hangt veel spanning in de wijk. Duidelijk is dat deze jongeren er hoognodig even tussenuit moeten. De gemeente moet ze een lekkere vakantie aanbieden, zodat de gemoederen in de wijk wat kunnen bedaren”, zegt Gurters.

Middelpunt van de Turks-Nederlandse hangjongeren is Ismail Ilgun, die via YouTube de onrust in de wijk in beeld bracht. “Die jongen weet niet wat hem overkomt”, aldus de maatschappelijk werker. “Hij heeft in de afgelopen dagen talloze media over zich heen gekregen. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Dan zeg ik: laten we daar samen met de gemeente rustig over praten, maar gun hem eerst een moment om bij te komen. Zo’n vakantie hoeft echt niet meer dan vierduizend euro te kosten. De gemeente heeft daar gewoon een potje voor.”

 
Deel dit artikel: