23 ℃

Yoga veroorzaakt vreselijk dierenleed

Britse wetenschappers hebben een verband ontdekt tussen yoga en pijnlijke sterfte onder dieren. Hoe meer mensen aan yoga doen, hoe meer dieren er op vreselijke wijze aan hun einde komen, zeggen de wetenschappers.

De onderzoekers deden hun ontdekking toen vorig jaar tijdens een yoga evenement in het Londense Hyde Park een vrachtwagen met duizenden piepkuikens crashte op de ringweg van Londen. Geen enkel kuikentje overleefde de crash. Daarna ontdekten de wetenschappers meer verbanden tussen yoga en dierenleed. Zo kwamen vorige week nog op de noordpool drie pasgeboren ijsbeertjes op beestachtige wijze om het leven, terwijl in de hippe Londense wijk Camden een yogasessie plaatsvond.

“Dat er correlatie is, staat vast,” zegt onderzoekster Jane Wetcat, “maar we weten nog niet precies hoe het komt.” Wel is duidelijk dat de stijgende populariteit van yoga ook leidt tot een zorgwekkende stijging van het dierenleed. Ook zorgt Bikram Yoga (een variant van yoga die in een verhitte ruimte plaatsvindt) voor vijf keer meer slachtoffers dan gewone yoga.

“Vooral schattige jonge dieren blijken de dupe te worden van yoga,” aldus Wetcat. “Konijntjes, lammetjes, kittens… yoga vernietigt alles dat donzig en pluizig is. Zodra iemand de zonnegroet doet, komt er zo’n onschuldig diertje bloederig en pijnlijk om het leven.”

 
Deel dit artikel: