12 ℃

Wouter Koolmees nieuwe directeur NS: “Ik schrok heel erg toen ik het hoorde”

Wouter Koolmees nieuwe directeur NS: “Ik schrok heel erg toen ik het hoorde”
Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Veel steunbetuigingen voor Wouter Koolmees, nu bekend is dat hij de nieuwe president-directeur van de NS wordt. “Het is natuurlijk niet de baan waar je op hoopt, maar ik ga er het beste van proberen te maken”, aldus Koolmees na zijn benoeming.

De aanstelling van Wouter Koolmees komt voor velen als een totale verrassing. Koolmees heeft een indrukwekkend cv, veel bestuurlijke ervaring en was zelfs enige tijd vicepremier. “Ik schrok heel erg toen ik het hoorde. Ik had het totaal niet zien aankomen. Tot vandaag wees alles op een glansrijke carrière”, zegt Koolmees nog een beetje beduusd.

Ook oud-collega’s zijn stomverbaasd over de nieuwe baan van Wouter Koolmees. “Ik vond hem altijd een heel sympathieke collega en een buitengewoon vakkundig bestuurder. Zo’n man gun je het allerbeste, maar helaas heeft het niet zo mogen zijn”, vertelt een oud-partijgenoot van D66.

Ondanks alles blijft Wouter Koolmees positief. “Het leven kan soms raar lopen. Je hebt nou eenmaal niet alles zelf in de hand”, zegt hij nuchter. “En ach, eigenlijk mag ik ook niet klagen. Het kan altijd erger. Ze zoeken ook nog iemand voor Schiphol.”

 
Deel dit artikel: