23 ℃

Wout Weghorst mogelijk nog dit jaar heilig verklaard

Wout Weghorst mogelijk nog dit jaar heilig verklaard
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

VATICAANSTAD - De heiligverklaring van Wout Weghorst zal waarschijnlijk nog dit jaar plaatsvinden. Christelijke Oranjefans hebben bij het Vaticaan een officieel verzoek ingediend voor de heiligverklaring. Als paus Franciscus aan het verzoek tegemoet komt, erkent de paus formeel dat Wout Weghorst verering toekomt, omdat hij de hemelse glorie deelachtig is geworden.

Het Nederlands Elftal boekte zondag dankzij Wout Weghorst een historische zege bij het Europees Kampioenschap voetbal. Weghorst maakte het winnende doelpunt in de door glorie omgeven wedstrijd tegen Polen. Voor Weghorst zelf kwam het wonder in het stadion van Hamburg niet helemaal onverwacht. De gezegende voetballer had voor de wedstrijd al visioenen van de wondergoal. “Je voelt het, je visualiseert het voor jezelf. Als we er allemaal in geloven, vergroten we de kans dat we kampioen worden”, sprak Weghorst na afloop van de wedstrijd.

Voor het publiek was de wondergoal van Wout Weghorst een spirituele ervaring. Gelovige Oranjefans willen dat de glorie van Wout Weghorst ook op pauselijk niveau erkend wordt.

“Na alles wat Wout Weghorst voor Nederland heeft betekend, is een pauselijke heiligverklaring ter meerdere glorie van Wout niet meer dan logisch. Het Vaticaan moet zijn heroïsche doelpunt nog als een wonder erkennen, maar dat is slechts een kwestie van tijd”, zegt christelijk Oranjefan David Hermonium. “Wout Weghorst wordt al door duizenden mensen aanbeden. Zijn volgelingen kussen het gras waarop hij liep. Eigenlijk is Wout Weghorst al een heilige, alleen is het nog niet officieel.”

 
Deel dit artikel: