23 ℃

Wout Weghorst manifesteert dat Nederlands Elftal volgende week al thuis is

Wout Weghorst manifesteert dat Nederlands Elftal volgende week al thuis is
Foto: Orange Pictures / Shutterstock.com

LEIPZIG - Oranjespeler Wout Weghorst kan niet alleen aardig voetballen, hij blijkt ook te beschikken over een bijzondere spirituele gave. Nadat hij eerder zijn winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Polen aanvoelde, heeft hij nu al visioenen over de terugreis van het Nederlands Elftal.

Na de gewonnen poulewedstrijd tegen Polen vertelde matchwinnaar Wout Weghorst dat hij zijn winnende goal vooraf voorspeld had in een appje naar zijn vriendin. Helaas voor Nederland pakken de manifestaties van Weghorst voor de resterende wedstrijden tegen Frankrijk en Oostenrijk minder gunstig uit. Na lang aandringen van de media las hij vrijdagochtend het berichtje voor dat hij naar zijn geliefde had gestuurd.

“Lieve schat”, las Weghorst aarzelend op van zijn telefoonscherm, “ik heb zowel goed als slecht nieuws. Het goede nieuws is dat ik jou en de kindjes volgende week rond deze tijd alweer in Nederland zal zien. Het slechte nieuws is daarentegen wel dat Oranje niet verder zal gaan komen dan de groepsfase. We eindigen namelijk als derde in de poule, net achter Polen, en op basis van ons doelsaldo zal blijken dat we één goal tekortkomen om de achtste finales te bereiken. Die gemiste penalty tegen Oostenrijk volgende week zal ons duur komen te staan. Anyway, love you!”

Belangrijk voor het team

Toen Weghorst doorhad dat dit niet per se de boodschap was waarop de Nederlandse journalisten hadden gehoopt, probeerde hij er nog een positieve draai aan te geven: “Maar vanavond tegen Frankrijk wordt een fantastische wedstrijd hoor! Vlak nadat Mbappé in de 62e minuut de 0-3 maakt voor de Fransen, kom ik het veld in. Koeman zal namelijk alles op alles willen zetten om er toch nog een punt uit te slepen. Met een goal en een assist op Memphis ben ik wederom belangrijk voor het team, maar dit keer levert het helaas geen resultaat op. Maar goed, al met al zeker het kijken waard vanavond.”

 
Deel dit artikel: