18 ℃

Wooncrisis? Wesley H. kreeg van de rechter dit gezellige appartement in Vught

Foto: Veiligheid en Justitie / Flickr CC

Door de crisis op de woningmarkt hebben vooral jongeren moeite om een geschikte woonruimte te vinden. De 26-jarige Wesley H. kreeg na een steekincident een appartement aan de Lunettenlaan in Vught. “Ik heb gewoon ontzettend veel geluk gehad”, zegt hij.

Trots leidt Wesley ons rond in zijn mini-appartementje. “Mijn appartement is klein, maar van alle gemakken voorzien”, zegt hij trots. “Er staat een bed, een koelkastje en een magnetron. Die heb ik trouwens niet eens nodig hoor. In het appartementencomplex is een soort cateringservice. Alle maaltijden zijn geregeld. Heel luxe!”

Wesley is vooral te spreken over de veiligheid van zijn appartement: “Voor het raam zitten tralies. Inbrekers komen hier dus niet gemakkelijk binnen. En op de gang lopen voortdurend mensen rond die mijn appartementje bewaken. Dat geeft me een heel veilig gevoel.”

En de huur? “Niks, nakkes, nada!”, glundert Wesley. “Het appartement werd door de rechter aan mij toegewezen. En het mooie is: van de rechter mag ik er vijftien jaar blijven wonen!”

 
Deel dit artikel: