16 ℃

Wonderkind Sem (1) overwon zijn lichamelijke beperking en kan nu lopen

Wonderkind Sem (1) overwon zijn lichamelijke beperking en kan nu lopen
Foto: MN Studio / Shutterstock.com

“We hadden al een rolstoeltje voor hem gekocht, maar dat heeft hij niet meer nodig”, vertelt moeder Eline trots. Haar zoon Sem (1) kon na de geboorte niet lopen. Maar er gebeurde een wonder.

Direct na de geboorte had Eline al in de gaten dat er iets mis was met haar zoon. “Toen wij hem na de bevalling op zijn beentjes zetten, viel hij direct op zijn achterste. Foute boel, dachten we. En helaas kregen we gelijk.”, vertelt zijn moeder.

Maar Sem gaf niet op. Het kleine kereltje weigerde om zich bij zijn lichamelijke beperking neer te leggen. “We hebben heel intensief met hem geoefend”, vervolgt Eline. “En verdomd, na bijna een jaar zagen we resultaat. Zijn defecte beentjes werden steeds sterker. Eerst kroop hij als een lamme, maar na ruim een jaar gebeurde er een wonder. Sem liep! Voorzichtig, met vallen en opstaan, maar hij liep!”

Eline is ontzettend trots op haar zoon. “Hij is een voorbeeld voor iedereen met een lichamelijke beperking. Soms zie ik volwassen mensen die nog stééds in een rolstoel zitten. Dan denk ik: heb jij wel echt je best gedaan?”

 
Deel dit artikel: