21 ℃

Wolf verdacht na vermissing bejaarde vrouw

De wolf die in de afgelopen week werd gezien in Gelderland is mogelijk verantwoordelijk voor de verdwijning van een bejaarde vrouw. De vrouw woonde in een afgelegen huis op de Veluwe en is al enkele dagen spoorloos.

Foto: Waitandshoot / Shutterstock.com

Getuigen hebben de wolf op verschillende plaatsen rond de Veluwe gezien. Het dier heeft waarschijnlijk te maken met de verdwijning van een 93-jarige vrouw uit Hoog Soeren. “Eergisteren was ik op weg naar mijn zieke grootmoeder met een mandje vol lekkers. Onderweg besloot ik nog wat bloemen voor haar te plukken. In het bos kwam ik de wolf tegen”, aldus de kleindochter van de vermiste vrouw.

In het huis van de bejaarde trof haar kleindochter een verdachte situatie aan. “Ik vond dat oma er vreemd uitzag. Ze had zeer grote oren, flinke tanden en tamelijk grote ogen. Toen rook ik onraad”, aldus het meisje.

Volgens wolvenexperts is het heel goed mogelijk dat de wolf verantwoordelijk is voor de verdwijning van de bejaarde vrouw. “Er zijn meer verhalen bekend over hongerige wolven die het op bejaarden hebben voorzien. De kleindochter mag van geluk spreken dat ze nog leeft”, aldus bioloog Alphons Droog. Intussen is de hulp van een jager ingeroepen.

 
Deel dit artikel: