16 ℃

Wolf krijgt poepzakje mee

De wolf die zich probeert te vestigen in Drenthe mag blijven, mits hij zijn eigen ontlasting opruimt. Dat heeft het provinciebestuur besloten.

Foto: YT CC

Staatsbosbeheer maakte onlangs beelden van de wolf openbaar. De beelden zijn gemaakt met een verborgen camera in het bos. “Deze wolf lijkt al wat langer daar te zitten. We hebben sporen gevonden die in en uit het bos gaan, op zandpaden bijvoorbeeld. Het lijkt erop dat die wolf zich daar echt gaat vestigen”, zegt wolvendeskundige Aaldrik Pot.

De provincie Drenthe heeft in principe geen bezwaar, mits de wolf zijn omgeving netjes houdt. “Het opruimen van de ontlasting hoort daar ook bij”, zegt gedeputeerde Mart Stieltjens. “Voor alle hondachtigen in onze provincie geldt een opruimplicht en uiteraard kunnen we geen uitzonderingen maken. Op strategische plekjes in het bos zullen poepzakjes worden opgehangen.”

“De wolf krijgt mogelijk later nog te maken met de fiscus”, waarschuwt Stieltjens. “Afhankelijk van de plaats waar de wolf zich vestigt kan eventueel nog naheffing volgen. Hondenbelasting, ja.”

 
Deel dit artikel: