18 ℃

Woedende reacties na dierenmishandeling Alphen

Gruwelijke dierenmishandelingen in Alphen aan den Rijn hebben geleid tot veel woedende reacties. In de afgelopen weken vonden medewerkers van de Dierenambulance een mishandelde duif en verdronken katten. Eerder werden zeven gedode zwanen gevonden.

dierenmishandeling-alphen-zwanenZondag werd in Alphen een gruwelijk mishandelde duif gevonden. De pootjes waren totaan de oksels afgeknipt. De schaar lag ernaast. Medewerkers van de Dierenambulance moesten het dier laten inslapen. “De duif heeft verschrikkelijk veel pijn geleden. Dit heb ik in twintig jaar niet eerder meegemaakt”, zegt medewerker Ginet Groep in het AD.

Het incident staat helaas niet op zichzelf. Eerder werden in Alphen zeven gedode zwanen en meerdere verdronken katten gevonden. Ook werd een jong katje achtergelaten in een jute zak.

Joop Vlettekamp uit het nabijgelegen Gouderak is woedend over de mishandelingen. “Dit is het werk van amateurs. Ik werk al tientallen jaren met dieren, dus ik weet waar ik over praat”, briest Vlettekamp. “Zo moet je dit niet doen. Afschuwelijk.”

De politie heeft nog geen idee wie verantwoordelijk is voor de gruwelijkheden.

 
Deel dit artikel: