12 ℃

Woede om uitspraak Max Verstappen

Formule 1-coureur Max Verstappen heeft bij de Grand Prix van Maleisië opnieuw voor ophef gezorgd. Hij noemde Ferrari-rijder Sebastian Vettel “echt gek”. Die uitspraak viel verkeerd bij de Belangenvereniging voor Psychiatrische Patiënten (BPP).

max-verstappen1Vettel probeerde zich op het circuit van Sepang langs de auto van Verstappen te wurmen. Door de gevaarlijke inhaalpoging kwam Vettel in botsing met Verstappen en Rosberg. Vettel lag direct uit de race. “Vettel is echt gek”, schreeuwde Verstappen over de teamradio.

De Belangenvereniging voor Psychiatrische Patiënten vindt het totaal ongepast dat Verstappen oordeelde over de geestelijke gezondheid van Vettel. “Wie echt gek is, kan in de maatschappij nauwelijks functioneren, laat staan een Formule 1-auto besturen”, zegt woordvoerder Willem van Eijk.

Van Eijk heeft geen goed woord over voor de uitspraak van Verstappen. “Ik wil niet beweren dat Vettel psychisch helemaal in orde is, maar echt gek kun je hem niet noemen. Iemand echt gek verklaren is een taak voor psychiaters, die daar jarenlang voor gestudeerd hebben. Verstappen denkt zeker dat hij overal verstand van heeft.”

 
Deel dit artikel: