13 ℃

Woede door omwisseldeadline 100 gulden

Het oude biljet van 100 gulden, met daarop de afbeelding van Michiel de Ruyter, kan nog maar een paar dagen worden omgewisseld voor euro’s. Voor het biljet geeft de centrale bank nu nog € 48,25. Na 25 juli worden de biljetten waardeloos, meldt nieuwssite NU.nl.

100gulden1fullDe deadline heeft gezorgd voor verontwaardiging onder vermogende Nederlanders. Bij het gebouw van De Nederlandsche Bank stonden maandag lange rijen van mensen die hun 100 gulden-biljetten nog gauw kwamen omwisselen.

Ook Erik Brongerd (43) uit Maasbracht stond in de rij. Hij moest speciaal een vrije dag nemen, om zijn 100 gulden-biljetten nog te kunnen omwisselen. “Het briefje met Michiel de Ruyter is potverdorie al dertig jaar uit roulatie en nu ineens heeft de bank haast”, moppert Brongerd.

In totaal bezat Brongerd nog vijftig oude biljetten, goed voor een bedrag van € 2,412,50. Op de vraag waarom Brongerd het oude geld niet eerder omwisselde, antwoordt hij: “Ik heb nog meer te doen. Het was er gewoon nog niet van gekomen.”

 
Deel dit artikel: