11 ℃

WK Mansplaining tilt maatschappij naar een nog hoger niveau

WK Mansplaining tilt maatschappij naar een nog hoger niveau
Foto: ShotPrime Studio / Shutterstock.com

WAGENINGEN - In Wageningen vinden dit weekend de eerste wereldkampioenschappen Mansplaining plaats. Onder het motto “meer duidelijkheid door mannen” wordt het sportieve evenement de kers op de taart van jarenlange inspanningen om vrouwen te vertellen hoe ze hun eigen ervaringen moeten begrijpen. 

Het WK Mansplaining wordt georganiseerd door de Bro-Cognitieve Raad (BCR), een samenwerkingsverband van mannen die zich belangeloos inzetten om alles aan vrouwen uit te leggen. De deelnemers worden getest op zelfvertrouwen en het vermogen om ongevraagde adviezen te geven.

Hoogtepunten van het evenement zijn onder andere:

De Grote Verklaringsmarathon: Hier zullen mansplainers uit de hele wereld hun vaardigheden tentoonspreiden in het uitleggen van allerlei onderwerpen aan vrouwen. Van het vertellen van vrouwen hoe ze zich moeten kleden tot het uitleggen van de complexiteit van baarmoedergezondheid.

De Ironische Instructiebordenwedstrijd: Deelnemers worden uitgedaagd om ironische instructieborden te maken die vrouwen vertellen hoe ze zich moeten gedragen in alledaagse situaties. Denk aan borden zoals “Hoe je een deur opent – een stapsgewijze gids.”

De ‘Luister, Ik Heb Gelijk’-Debatcompetitie: Mansplainers van over de hele wereld zullen samenkomen om te debatteren over verschillende onderwerpen, waarbij ze vol vertrouwen spreken zonder ook maar enige rekening te houden met de argumenten of perspectieven van hun vrouwelijke tegenstanders.

“Het WK biedt mannen de ruimte om te schitteren in hun vermogen om ongeacht het onderwerp te ‘leren’ aan vrouwen”, laat de organisatie weten. “Dit is een viering van de mannelijke superioriteit in het begrijpen van vanalles en nog wat. Het WK is niet alleen een leuke en sportieve middag voor mannelijke deelnemers en toeschouwers, maar voor vrouwen ook een prima kans om wat te leren.”

 
Deel dit artikel: