13 ℃

WK-finale onderstreept Van Gaals gelijk: Messi inderdaad middelmatige voetballer

WK-finale onderstreept Van Gaals gelijk: Messi inderdaad middelmatige voetballer
Foto: Andre MA / Mikolaj Barbanell / Shutterstock.com

De WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk onderstreepte nog maar eens Louis van Gaals analyse over Lionel Messi. Een middelmatig voetballertje dat geen potten kan breken.

Louis van Gaal stond na de WK-finale in Qatar triomfantelijk de pers te woord. Hij herhaalde met veel nadruk zijn mening over Lionel Messi: “Iedereen heeft kunnen zien hoe weinig Messi toevoegt aan het nationale team van Argentinië. Hij wandelt over het veld als een zwanger paard. Deze finale laat nog maar eens zien dat ik heel slim ben als het om voetbal gaat en de rest van de wereld heel dom.”

Dat Argentinië wereldkampioen is geworden, heeft volgens Van Gaal dan ook niets met Messi te maken: “Messi mag dan een van de topscorers zijn en zal waarschijnlijk ook de beker voor de beste voetballer ontvangen, maar dat zegt natuurlijk helemaal niets. Zijn passes en passeerbewegingen zien er voor een leek wellicht subliem uit, maar ik zie dat alles is gebaseerd op mazzel en geluk. Dit hele WK onderstreept dat nog maar eens.”

 
Deel dit artikel: