18 ℃

Winkelketen Action verwijdert ook reguliere kassa’s: “Voorkomt sociaal ongemak bij afrekenen”

Winkelketen Action verwijdert ook reguliere kassa’s: “Voorkomt sociaal ongemak bij afrekenen”
Foto: www.hollandfoto.net / Shutterstock.com

Na het besluit eerder deze week om in meerdere filialen zelfscankassa’s weg te halen, heeft winkelketen Action nu ook besloten om de reguliere kassa’s in de ban te doen. Medewerkers van de Action vermoeden dat toenemend sociaal ongemak van klanten bij het afrekenen de reden hiervan is, maar Action zelf heeft dit nog niet bevestigd.

De afgelopen maanden was er al veel te doen om de reguliere kassa’s van de Action. In de media kwamen diverse verhalen naar buiten over winkelbezoekers die zich steeds onprettiger begonnen te voelen als zij hun boodschappen afrekenden bij een kassamedewerker.

Jeroen Baakhof (22) uit Amsterdam was zo’n winkelbezoeker en zei het volgende erover: “Het is zó awkward daar man. Dan kom ik daar aan en zegt de medewerker iets tegen mij wat ik niet versta, omdat ik mijn AirPods in heb. Als ik die dan vervolgens toch maar even uitdoe, zegt zo’n persoon gewoon niets meer tegen mij, waardoor er zo’n superpijnlijke stilte valt terwijl mijn boodschappen worden gescand. Uiteindelijk wordt die stilte onderbroken door een afgezaagde vraag op uiterst passief-agressieve toon: ‘Pinnen of contant?’ Ik liep echt onthutst de winkel uit.”

Action laat weten momenteel een breed scala aan alternatieve betaalwijzen te verkennen. Dat het bedrijf in de tussentijd behoorlijk wat inkomsten misloopt, doordat klanten rechtstreeks met hun volle winkelwagentje naar de auto kunnen lopen, ziet de Action als de prijs die nu eenmaal betaald wordt voor innovatie.

 
Deel dit artikel: