Winkeliersvereniging biedt excuses aan: “Sinterklaas was totaal ongeloofwaardig”

Foto: Hans Slegers / Vladimir Hodac / Shutterstock.com

Winkeliersvereniging Schijnbeek heeft haar excuses aangeboden voor de Sinterklaas die zaterdagmiddag in het winkelcentrum werd onthaald. “Achteraf bezien hadden we andere keuzes moeten maken”, geeft voorzitter Bob Stevel toe. 

De winkeliersvereniging kreeg veel kritiek op de sinterklaasintocht die door de vereniging was georganiseerd. Ouders noemden de ingehuurde Sinterklaas ’totaal ongeloofwaardig’. “Zijn verhaal rammelde aan alle kanten. De Sinterklaas zou afkomstig zijn uit Spanje en meer dan 1.600 jaar oud zijn. Dat roept al direct allerlei vraagtekens op”, aldus een van de ouders. “De organisatie probeerde de toeschouwers een of ander lulverhaal op de mouw te spelden, alleen maar om speelgoed te kunnen verkopen. Ik vind dat schandelijk.”

Voorzitter Bob Stevel van de winkeliersvereniging erkent dat er fouten zijn gemaakt: “Ik denk dat we de situatie verkeerd hebben ingeschat. De intocht was bedoeld als ludieke promotiestunt voor ons winkelcentrum, maar deze stunt was gebaseerd op een mythe die inmiddels al ruimschoots is ontkracht. In die zin was er sprake van een achterhaald narratief. Dat hebben we ons onvoldoende gerealiseerd.”

 
Deel dit artikel: