13 ℃

Winkeldieven Jumbo betreuren negatieve publiciteit

Winkeldieven Jumbo betreuren negatieve publiciteit
Foto: Zorro Stock Images / Shutterstock.com

GOUDA - Winkeldieven Tanja Rifters en Charlotte van Daalsum van de Jumbo-vestiging in Gouda betreuren de negatieve berichtgeving in de media over hun activiteiten. Beide dames hopen met de directie van Jumbo te kunnen praten over ‘wederzijds respect’.

Jumbo-topman Ton van Veen zei woensdag in gesprek met De Telegraaf dat er in het afgelopen jaar meer werd gestolen dan er winst werd gemaakt. Van Veen noemt dat geen gezonde situatie. Winkeldieven Tanja Rifters en Charlotte van Daalsum vinden dat Jumbo de winkeldieven in een kwaad daglicht zet.

“Ik kan best begrijpen dat de winkeldiefstal een beetje uit de hand gelopen is, maar het probleem is dat Jumbo niet aangeeft hoeveel er dan wél gestolen mag worden”, zegt Rifters terwijl ze een schap toiletpapier leeghaalt.

“Wij zouden graag met de directie van Jumbo in gesprek gaan”, vult Van Daalsum aan. “We kunnen dan per productgroep een quotum vaststellen. Als we bijvoorbeeld afspreken dat tien procent gestolen mag worden, dan kan Jumbo daar rekening mee houden.”

“En als we dan toch met de directie om tafel gaan, dan wil ik het ook graag even hebben over wederzijds respect”, zegt Rifters. “Het is werkelijk ongehoord hoe wij door het personeel van Jumbo soms worden toegesnauwd. Wij hoeven niet alles te pikken.”

 
Deel dit artikel: