17 ℃

Wind in Scheveningen 13 kilometer te hard

Scheveningen is dinsdag opgeschrikt door windstoten van 80 kilometer per uur. Dat is 13 kilometer harder dan vooraf was afgesproken. Bewoners zijn woest: “Het is een wonder dat mijn huis nog staat!”

Foto: Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Het huis van Scheveninger Bobby Graanoogst kreeg de volle laag, net als dat van zijn buren. “Ik keek naar buiten omdat ik geloei hoorde en het eerste wat ik zag was de wind, overal wind. Ik wist meteen dat het goed fout zat. Gelijk de politie gebeld natuurlijk, maar daar kreeg ik een heel onsamenhangend verhaal over hoge- en lagedrukgebieden. Niemand pakt z’n verantwoordelijkheid en ik zit met de brokken: twee kapotte dakpannen en een gestreste cavia.”

Burgemeester Pauline Krikke begrijpt niet hoe de te harde wind heeft kunnen ontstaan. “We hebben vooraf toch echt heel duidelijke afspraken gemaakt met het KNMI en hun weermannen. Windstoten van hooguit 65 à 70 kilometer per uur, niet harder, dát was de afspraak. Dat er dan tóch windstoten van 80 kilometer per uur zijn, is volstrekte waanzin. Zeker in combinatie met de harde wind, die richting een woonwijk blies.”

Of de wind voortaan wordt afgeschaft durft Krikke niet te zeggen: “Vergeet niet dat een stevige wind ook voorkomt dat relschoppers in de wijk vrij spel krijgen.  We moeten als stad besluiten of we met de wind door willen gaan.”

 
Deel dit artikel: