Wim (78) wil vechten tegen corona maar is helaas nog niet besmet

Foto: Drazen Zigic / Shutterstock.com

In onze serie over coronahelden praten we met gewone mensen die in deze crisistijd helden werden. Vandaag praten we met de 78-jarige Wim Biesheuvel. Hij staat te trappelen om te vechten tegen het coronavirus.

“Je zou mij een echte vechter kunnen noemen”, zegt Wim. “Ik heb dat van huis uit meegekregen. Mijn vader vocht in de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers. Dankzij het coronavirus heb ik nu zelf de kans om te vechten tegen een gezamenlijke vijand. En ik heb er zin in, kan ik u vertellen.”

“Ik ben misschien niet meer de jongste, maar ik ben wel een taaie”, zegt Wim strijdlustig. “Een virus dat Wim Biesheuvel de kist in denkt te krijgen vergist zich. Ik zal dat virus weleens even laten zien wie hier de baas is. Op de intensive care zullen ze nog raar opkijken.”

Volgens Wim is hij de aangewezen persoon om te worden besmet: “Om het virus te verslaan moet je knokken, dag en nacht. Ik kan dat. Ik beschik over de mentale en fysieke capaciteiten om dat virus te verslaan. Ik ben er klaar voor. Schrijf dat maar op.”

 
Deel dit artikel: