17 ℃

Lintjesregen: Wim (72) benoemd tot Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau

Lintjesregen: Wim (72) benoemd tot Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau
Foto: Wedding and lifestyle / Shutterstock.com

Een bijzonder feestelijke dag voor de 72-jarige Wim Thijme uit Strielwouden. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen werd hij benoemd tot Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau.

De dag voor Koningsdag werden traditioneel de lintjes uitgedeeld. Dit jaar ontvangen een kleine drieduizend Nederlanders een koninklijke onderscheiding. Wim Thijme was bijna een van de gelukkigen. Hij mag zich dan ook nog steeds officieel Onderdaan in de Orde van Oranje-Nassau blijven noemen. “Een complete verrassing, dit had ik echt niet verwacht”, zei Thijme trots.

De burgemeester van Strielwouden was speciaal naar zijn woning gekomen met een grote bos bloemen. “Meneer Thijme heeft een bijzonder matige levensloop. Hij heeft vijftig jaar lang gewerkt als boekhouder bij hetzelfde bedrijf. God weet hoe lang hij al is getrouwd met hetzelfde saaie kutwijf. Daarnaast heeft hij twee bijzonder gemiddelde kinderen en is hij lid van de fanfare”, aldus burgemeester Hobbert. “Desondanks is meneer Thijme nooit op het idee gekomen om er een einde aan te maken. Dat mag je gerust een prestatie noemen.”

 
Deel dit artikel: