11 ℃

Wim Hol van Friet van Piet ziet bui al hangen en gaat thuismenu’s voor Kerst aanbieden

Foto: Anton Havelaar / Just dance / Shutterstock.com

Horecagelegenheden maken zich grote zorgen over de naderende kerstperiode. Ook eigenaar Wim Hol van friettent Friet van Piet uit Maaskantje ziet de bui al hangen en heeft besloten om zijn jaarlijkse zevengangen kerstmenu aan te bieden als thuismenu.

Onder de rook van Den Bosch ligt het volkomen onbekende gehucht Maaskantje. Een dorpje dat er prat op gaat dat het nog nooit in de spotlights heeft gestaan. Het voortkabbelende dorp kent slechts één plaats van vertier, de lokale friettent Friet van Piet. Met zijn gehaktballen uit eigen keuken en ongeëvenaarde broodje zure zult al 18 jaar een begrip in Maaskantje. Door deze en andere kakelverse en exquise gerechten is een kerstdiner bij Friet van Piet een traditie voor elke Maaskantenaar.

Ondanks deze traditie heeft eigenaar Wim Hol nu al besloten om geen kerstmenu’s in zijn etablissement aan te bieden: “Ik zie de bui alweer hangen”, zegt Hol, terwijl hij zijn vettige handen laat aflikken door zijn rottweiler. “Vorig jaar moest ik op het laatste moment alles afblazen. Daar heb ik geen zin meer in.”

En dus heeft Hol besloten om alleen een zevengangen kerstmenu voor thuis aan te bieden: “Een geheel verzorgd menu waar mijn klanten geen omkijken naar hebben. Het enige dat ze nodig hebben is lekkere trek, een goed humeur, een fles frietsaus en, voor de echte lekkerbek, een pot satésaus. Wij zorgen voor de frikandellen, bitterballen, kalfskroketten, berenklauwen en kaassoufflés. Een all-in pakket voor slechts 49 euro per persoon. En dat alles in handige plastic bakjes zodat er een minimum aan afwas is. Want wij willen natuurlijk dat ook moeder de vrouw een onbezorgde en stressvrije Kerst heeft.”

 
Deel dit artikel: