Minister overweegt andere aanpak

“Wim Hof-methode mogelijk oplossing voor energiecrisis”

“Wim Hof-methode mogelijk oplossing voor energiecrisis”
Foto: Dudarev Mikhail / Shutterstock.com

Nederland kan komende winter een grote energiecrisis voorkomen, als burgers op tijd de Wim Hof-methode wordt aangeleerd. Dat zegt energiedeskundige Jan Opdenhei. Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie staat positief tegenover het voorstel.

Door de spanningen met Rusland heeft dat land de gasleveranties flink teruggeschroefd. Hierdoor is de gasprijs enorm opgelopen en veel Nederlanders kunnen de energierekening niet meer betalen. De Wim Hof-methode biedt mogelijk uitkomst, zegt Opdenhei.

“De Wim Hof-methode zou eigenlijk tot de basiskennis van elke Nederlander moeten behoren. Als we nu iedereen een Wim Hof-training geven, hebben we daar in de winter profijt van. We hebben dan in principe geen gas meer nodig en dat scheelt fors in de kosten”, aldus Opdenhei.

Als burgers voldoende kennis hebben van de Wim Hof-methode, kan de kamertemperatuur in de komende winter naar een graad of 4. Opdenhei: “Dat lijkt nu ondenkbaar, maar met de juiste kennis is het haalbaar. Een betaalbare energierekening is toch vooral een kwestie van ademhalingstechnieken en de juiste mindset.”

 
Deel dit artikel: