19 ℃

Wilma verbruikt zo’n 40 cavia’s per dag

“Wist je dat cavia’s vreselijk kunnen gillen als ze pijn hebben? Daarom dragen we ook de hele dag gehoorbescherming”. Wilma van Tilborg (33) uit Bavel werkt al jaren met cavia’s en zit vol met dit soort cavia-weetjes. Volgende week viert ze haar 10-jarig jubileum bij het Cosmetica Proefdierencentrum in Waalwijk.

wilma-verbruikt-40-cavias-per-dagl“Ik heb een mooie baan: ik smeer de cosmetica in de oogjes van cavia’s om te kijken of dat vervelende reacties geeft. Of de ogen rood worden bijvoorbeeld, of afsterven. Daarmee lever ik toch een belangrijke bijdrage aan de wetenschap”, aldus de sympathieke Brabantse. “Gemiddeld gaan er bij mij 40 cavia’s per dag doorheen, dus ik schat dat ik in al die jaren zo’n 100.000 cavia’s heb verbruikt. Daar mag ik volgens mij best een beetje trots op zijn.”

Toch heeft Wilma ook een mindere periode gehad. “Een jaar of drie geleden heb ik een paar maanden ingevallen op de afdeling Marmotten. Dat vond ik zo zielig. Ik kon er ’s nachts gewoon niet van slapen. Die arme beestjes… Ik ben in dit werk gerold omdat ik iets met dieren wilde gaan doen. Ja, dan ga ik natuurlijk geen marmotten pijn doen.”

 
Deel dit artikel: