18 ℃

Willem (42) wil de gulden terug

Nu Groot-Brittannië uit de Europese Unie stapt, gaan er ook steeds meer stemmen op voor een Nederlands vertrek uit Europa. Is een zogenoemde “Nexit” verstandig? Wij peilden de mening van gewone Nederlanders. 

Willem-wil-uit-de-EUWillem van der Doelen uit Purmerend is een groot voorstander van een Nexit. Via social media deelt hij zijn belangrijkste argumenten: “Ja vandaag nog weg met dit Europa corrupt ondemocratisch mafia praktijken liegen bedriegen beloven, en wij de voedselbanken dure zorg eigen risico participatie maatschappij armoede ouderen in de luiers bahhhh multiculturele samenleving sodemieter op grenzen sluiten en grenzen stellen. Rutte is de grootste landverrader ooit. Hij heeft nog nooit een vrouw gehad”, redeneert de 42-jarige heftruckchauffeur.

Van der Doelen ziet het liefst een terugkeer van de gulden. “Mensen die gevochten hebben tegen de moffen die draaien zich nog steeds om in hun graf als ze weten dat we het zelfde betaalmiddel hebben als in Duitsland”, moppert hij. “Het is gewoon te erg dat hun onder andere met Frankrijk en Engeland de dienst uitmaken en dat wij met pinokkio Rutte er achteraan lopen wat een slap zooitje zeg ze moeten zich schamen voor al die mensen die voor niks gesneuveld zijn.”

Het is duidelijk: Van der Doelen heeft een punt. Uit een peiling van onderzoeksbureau QuestionIt blijkt dat 53% van de Nederlanders zich in de argumenten van Van der Doelen kan vinden.

 
Deel dit artikel: