Willem sceptisch over vogelgriepvaccin: “Ik vertrouw op hun natuurlijke afweersysteem”

Foto: Anton Ivanov / Shutterstock.com

Europa kampt met de zwaarste uitbraak van vogelgriep ooit. Dagelijks worden duizenden nieuwe besmettingen gemeld, zowel bij pluimveebedrijven als hobbykipboeren. Toch is zo’n 15 procent van de kippen nog niet gevaccineerd.

Hobbyboer Willem Gelen (44) kiest er bewust voor om zijn kippen niet te laten vaccineren. “Toen de vogelgriep voor het eerst opdook, ontdekte ik dat er dingen niet kloppen”, vertelt hij. “Waarom lagen er geen vogels bij de dierenarts? Waarom werd het vliegverkeer niet meteen stilgelegd? Toen ben ik verder gaan onderzoeken.”

“Het verhaal van de overheid over de vogelgriep klopt niet”, vervolgt Willem. “Als je als kip gewoon gezond bent, is de kans dat je de vogelgriep overleeft 99,85%. Het is gewoon een griep. Toch wil de overheid een ophokplicht. Dan denk ik: wat zit hier achter?”

“Er bestaat een wereldwijd conglomeraat tussen dierenartsen, het Ministerie van Landbouw en de mainstream media. Heel veel mensen hebben dat nog steeds niet door. En intussen worden de touwtjes steeds verder aangetrokken. Ik ken boerderijen waar twaalf kippen op een vierkante meter zitten. Dit is één groot psychologisch experiment van de overheid, waarbij de rechten van kippen steeds verder worden ingeperkt.”

Willem laat twee kippen zien. Ze liggen roerloos op een houten tafel. “Zoals je ziet het: niks aan de hand”, zegt Willem. “Over een paar dagen scharrelen ze weer vrolijk rond. Word wakker, kippen!”

 
Deel dit artikel: